середу, 26 березня 2014 р.

ЧИМ БІЛЬШЕ МОВ ЗНАЄ ЛЮДИНА, ТИМ ВОНА БАГАТША


Кажуть: «Скільки ти знаєш мов — стільки разів ти людина!» За допомогою мови ми виражаємо свої дум­ки, спілкуємося. Без знання мови неможливо вивчити історію народу, його побут, досвід, звичаї та традиції. им більше людина знатиме мов, тим більше у неї буде друзів різних національностей, тим краще вона зможе засвоїти будь-яку інформацію.
Артур Цицюрський  голова Барського районного культурно-освітнього товариства поляків  у Барському районі запропонував дітям та молоді з функціональними обмеженнями вивчати польську мову. Ідея сподобалася всім, адже щоб краще пізнати світ, треба знати не лише свою рідну мову, а й мови інших народів.
Протягом шести років у  Центрі реалізують  питання з метою зміни життя на краще, вчити творити і радіти, реалізовувати бажану дійсність, спілкуватися на рівні екосистеми, використовуючи різні засоби.
Майже рік «еверестівці» пізнають польську мову завдяки волонтеру Польщі  Мальгожаті Михальській. Знайомляться із традиціями  польського народу, трудовими  здобутками, звичаями  та природою  їхнього краю. Та в свою чергу з великим захопленням діляться знаннями про звичаї та традиції нашого рідного краю, які наполегливо здобувають на заняттях з програми «Соціально – середовищної орієнтації». Під час таких занять  вихованці все більше дізнаються про схожість наших культур, що історично пов’язані між собою.
Людство не може існувати без мови — найголовні­шого засобу спілкування. Без неї ми не зможемо вира­жати думки, вивчати досвід минулих поколінь, пере­давати свої знання іншим.
Мова — найвищий дар людини. З перших днів свого життя людина чує рідну мову — мелодійну, ла­скаву, ніжну, багату. Чим досконаліше людина во­лодітиме мовою, тим більше засвоїть знань, тим кра­ще розвине свої здібності.


Немає коментарів:

Дописати коментар