Програма " Арт -кухня"

Цікава кулінарія з дітьми    

  В наш час суспільство досягло небувалих висот свого розвитку в безлічі різних сфер, в тому числі і  приготування їжі перейшло з розряду нагальної потреби в розряд мистецтва.
Еверестівці  активно приймають участь в усіх реабілітаційних програмах Центру “Еверест”, але з нетерпінням очікують  занять соціально-побутового спрямування. Адже саме такі заняття готують дітей та молодь з функціональними обмеженнями  на успішну реабілітацію та інтеграцію в суспільство.
  Заняття програми Арт-кухні дозволяють нашим клієнтам зробити свої перші кроки в цей захоплюючий світ. Адже Арт- кухня  — це не тільки заняття, де просто готують, їдять і миють посуд. Наша кухня — це і привід пофантазувати, цікаво і весело провести час , це і місце для навчання, для отримання неоціненного життєвого досвіду.
  Щоденно ми вживаємо велику кількість різноманітних продуктів харчування, не замислюючись, однак, про те, що вони мають не тільки особливу поживну цінність, а ще й корисні властивості.
  На теоретичних заняттях діти дізнаються про користь овочів і фруктів,  про правильне і здорове харчування. А на практичних — власноруч готують різні страви, із доступних продуктів. Особливо влітку, коли дуже багато фруктів та овочів, наші клієнти люблять готувати різноманітні страви: млинці з кабачків, ікру, смажені та запечені кабачки, салати з томатів і огірків, перців, капусти.

                                                            Під час приготування страви з кабачків до нас завітав  голова Барського районного культурно-освітнього товариства поляків Артур Цицюрський, який був щиро вражений приготуванням  та естетичним оформленням страви. Еверестівці запросили гостя до столу скуштувати страву.

Цього літечка  готували із фруктів різні десерти: трубочки із полуницею, банан під шубою,  малинове желе, вареники із вишнею, пиріжки з яблуками тощо.







Практичні  заняття " Як ми вчимось готувати"

      Під час занять у клієнтів  формуються  поняття про безпечне харчування,  вони знайомляться  із принципами оздоровчого харчування,  а також формуються уміня оцінювати їжу з огляду на її якість, уміння дотримуватись правил приготування їжі, споживання та зберігання.







Немає коментарів:

Дописати коментар