Цікава кулінарія з дітьми
В наш час суспільство
досягло небувалих висот свого розвитку в безлічі різних сфер, в тому числі
і приготування їжі перейшло з розряду
нагальної потреби в розряд мистецтва.
Еверестівці активно приймають участь в усіх
реабілітаційних програмах Центру “Еверест”, але з нетерпінням очікують занять соціально-побутового спрямування. Адже
саме такі заняття готують дітей та молодь з функціональними обмеженнями на успішну реабілітацію та інтеграцію в суспільство.
Заняття програми
Арт-кухні дозволяють нашим клієнтам зробити свої перші кроки в цей захоплюючий
світ. Адже Арт- кухня — це не тільки
заняття, де просто готують, їдять і миють посуд. Наша кухня — це і привід
пофантазувати, цікаво і весело провести час , це і місце для навчання, для
отримання неоціненного життєвого досвіду.
Щоденно ми вживаємо
велику кількість різноманітних продуктів харчування, не замислюючись, однак,
про те, що вони мають не тільки особливу поживну цінність, а ще й корисні
властивості.
На теоретичних
заняттях діти дізнаються про користь овочів і фруктів, про правильне і здорове
харчування. А на практичних — власноруч готують різні страви, із доступних
продуктів. Особливо влітку, коли дуже багато фруктів та овочів, наші клієнти люблять
готувати різноманітні страви: млинці з кабачків, ікру, смажені та запечені
кабачки, салати з томатів і огірків, перців, капусти.
Під час приготування
страви з кабачків до нас завітав голова Барського районного культурно-освітнього товариства поляків Артур Цицюрський, який був щиро вражений
приготуванням та естетичним оформленням страви. Еверестівці запросили гостя до столу скуштувати страву.
Цього літечка готували із фруктів різні десерти: трубочки із полуницею, банан під шубою, малинове желе, вареники із вишнею, пиріжки з яблуками тощо.
Практичні заняття " Як ми вчимось готувати"
Під час занять у клієнтів формуються поняття про безпечне
харчування, вони знайомляться із
принципами оздоровчого харчування, а також формуються уміня оцінювати їжу з огляду на її якість, уміння
дотримуватись правил приготування їжі, споживання та зберігання.
Немає коментарів:
Дописати коментар