пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

У Центрі «Еверест» широко застосовують унікальний і дуже цікавий досвід лікаря, педагога Марії Монтессорі, який є перевірений часом і світовим досвідом. Основною відмінністю методу Монтессорі від традиційних педагогічних методів є ставлення до дитини, як до унікальної особистості, зі своїм власним планом розвитку, своїми власними способами і термінами освоєння навколишнього світу. ДОПОМОЖИ МЕНІ ЗРОБИТИ ЦЕ САМОМУ – головне кредо Монтессорі-педагогіки – педагог ніколи нічого не виконує за дитину, але показує та пояснює свої дії.
А ще Монтессорі вчила дітей «бачити руками», тому свій метод назвала «фізіологічним».
 Відомій педагог В.А. Сухомлинський сказав «Чим більше впевненості в рухах дитячої руки, тим краща мова дитини, чим більше майстерності в дитячій руці, тим розумніша дитина». Тому ми власноруч виготовили спеціальні дидактичні наочні матеріали (тренажери) і використовуємо вправи та ігри для розвитку дрібних м’язів рук . Діти вчаться шнурувати і застібувати ґудзики на площинних і об’ємних предметах. Для інтелектуального розвитку ми пропонуємо ускладнення: прошнурувати, нанизувати, пристебнути зелену прищепку до зеленого їжачка, зібрати з окремих частин ведмедика, скласти таким же чином пірамідку, потяг, гусінь…
Витоки здібностей і обдарувань дітей-на кінчиках їх пальців Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші нитки струмочки, які живлять розум дитини... Розвиваючи грубу і тонку моторику ми зможемо досягти головної мети: підвищиться розумова працездатність і загальний тонус, поліпшиться пам'ять та імунітет.





Немає коментарів:

Дописати коментар