середу, 12 червня 2013 р.

"Еверест" святкує свій перший ювілей!






Саме так можна назвати урочисте зібрання з нагоди 5-ої річниці створення Барського міського центру соціально-психологічної реабілітації "Еверест", яке відбулося 15 травня в актовій залі гуманітарно-педагогічного коледжу ім.М.Грушевського. Адже відзначали дату, яка засвідчила, що прагнення допомогти дітям та молоді з обмеженими фізичними можливостями, немов те зернятко, впало, образно кажучи, в благодатний ґрунт людського розуміння й милосердя і щедро проросло гарними здобутками.

Саме про досягнення "еверестівців" та про людей, які підтримують їх при сходженні до омріяних життєвих вершин, – їхніх наставників, батьків, а також волонтерів, священнослужителів, численних благодійників – і йшлося на святі.
Та передусім на увагу заслуговував колектив реабілітаційного центру, який вчить дітей та молодь з обмеженими потребами долати труднощі й отримувати перемоги, нехай зовсім маленькі, незначні, та все ж справжні перемоги над своїми недугами, зневірою у власні сили. Тому стільки сердечних і сонцесяйних слів вітань, вдячності й шани лунало від гостей, батьків "еверестівців" на адресу директора центру Тетяни Марущак, яка стала другою мамою для своїх вихованців, і її колег, що також віддаються сповна цій нелегкій, але такій благородній справі.
А завітало того дня на свято чимало гостей. Зокрема голова районної ради Микола Радіонов і заступник голови райдержадміністрації Анатолій Франчук вручили колективу "Евересту" подарунки й нагородили Почесними грамотами кращих працівників.

Ювілярів також привітали регіональний представник Національної асамблеї інвалідів України Світлана Демко, начальник відділу соціальної роботи обласного центру СССДМ Оксана Яворська, представники: міськради Лариса Логінова і Тетяна Демінська, відділу освіти РДА – Наталія Стрельчук, керівники: районного центру соціальних служб – Тетяна Шароградська, гуманітарно-педагогічного коледжу Петро Савчук, ЗОШ І-ІІІ ст. №4 – Микола Савчук та ін.
Винуватці торжества, в свою чергу, подарували благодійникам, добрим друзям сувеніри – ангели надії. Їх "еверестці" виготовили власноруч. Тож церемонія вручення сувенірів була досить зворушливою.
А як світилися радістю обличчя студенток гуманітарно-педагогічного коледжу і учениць міської школи №4, яких урочисто прийняли у волонтери. До речі, на базі названих закладів функціонують волонтерські загони "Дзвіночок" (керівник Людмила Кузнєцова) та "Еверест" (керівник Ольга Лобанова), які для реабілітаційного центру, мов два могутніх крила підтримки.
Святкового настрою усім присутнім додавали прекрасні концертні номери. Та найгарячіше аплодували учасники урочистостей "еверестівцям", котрі вийшли на сцену виконувати чудову пісню разом з отцем Ростиславом. У цих оплесках було захоплення наполегливістю вихованців центру в досягненні поставленої мети й прагнення підтримувати їх і надалі при подоланні життєвих бар'єрів.















Немає коментарів:

Дописати коментар