четвер, 3 жовтня 2013 р.

Чайна церемонія

   
 
Важко не погодитися зі словами французького льотчика Антуана де Сент – Екзюпері, який назвав людське спілкування найбільшою розкішшю у світі. Особливо гостро потребу в спілкуванні відчувають люди, які позбавленні можливості повноцінного життя через вади здоров’я . Коло людей з якими людям з обмеженими можливостями випала доля ділитися маленькими радощами та великими проблемами, досить обмежене. Саме цей фактор враховують волонтери  Барського гуманітарно-педагогічного коледжу організовуючи для вихованців Центру різноманітні тематичні зустрічі, цікаві конкурси та змагання.  


     Одну із таких зустрічей наші волонтери перетворили на чайну церемонію, адже завітали до нас із цікавими розповідями про те, звідки до нас прийшло мистецтво приготування та споживання чаю. Наші діти дізналися багато цікавого про користь від чаювання, де вирощують чай, яке його лікувальне значення.
     Цікаві розповіді  та легенди про виникнення чайних церемоній поєднали одночасно з майcтер-класом  приготування чаю .
    Овіяна численними легендами і переказами, чайна церемонія - зовсім не звичне чаювання. Вона вимагає дотримання найдрібніших деталей етикету як при приготуванні чаю, при подачі його гостеві, так і при самому питті. Це мабуть саме самобутнє мистецтво народу. Згідно легенді, вона бере свій початок з Китаю з часів першого патріарха буддизму Бодхідхарми.

                                       Смотрицька Неля, педагог соціальний  Центру




 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар