вівторок, 24 вересня 2013 р.

В арсеналі Евересту - урядова нагорода

З нагоди 22-ї річниці незалежності нашої держави Подякою Прем’єр-міністра України за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики соціального захисту населення та сумлінну працю відзначено директора міського центру соціально-психологічної реабілітації  дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест» Тетяну Марущак.




Слід відзначити, що напередодні, всередині липня поточного року, Центр відвідала начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики України Вікторія Сановська. Вивчивши матеріальну базу Центру, познайомившись доробками працівників, оглянувши творчі роботи еверестівців, В.Сановська відмітила високий рівень професійного підходу директора закладу Т.Марущак до вирішення проблеми реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, наголосила на важливості закладу, адже саме такі Центри є альтернативою інтернатам. За її словами  керівник «Евересту» працює над завданням  – не просто організувати для дитини належну реабілітацію, лікування, але й виховати її, виплекати її особистість, допомогти їй розкрити свої можливості, реалізуватися в цьому світі.
Вікторія Сановська відзначила, що Центр «Еверест» наділений  особливою енергетикою та здатністю підтримувати сім’ї дітей з функціональними обмеженнями.  Досвід показує, що супровід осіб з інвалідністю може бути плідним і  міцним – за умови, якщо його надають фахівці, яким притаманні  відповідні людські  та професійні якості. Мультидисциплінарна команда «Евересту» розробила і адаптувала у своїй діяльності авторські діагностично-корекційні  програми з  подолання тривожності, страху й агресивності; розробила експрес- діагностики відхилень інтелектуального розвитку клієнтів й функціональних досліджень рухової активності.
Дані програми  психотерапевтичного  напрямку стали джерелом емоційної стабільності, відкриттям ваги та цінності життя дитини, дозволяють формувати між батьками та партнерами спільноту,  яка є місцем радості, місцем активного творення та сумісного святкування життя .
Вражена атмосферою, яка панує в «Евересті», представник відомства Мінсоцполітики  пересвідчилась у тому, що вихованці закладу мають змогу не лише спілкуватися з ровесниками і звикати до навколишнього середовища, а й отримувати належний для свого віку та психічного розвитку обсяг знань, відновлювати й підтримувати свій фізичний і психічний стан, бути повноцінними членами суспільства.

                           Алла Завадська, кореспондент газети «Барчани»



 

Немає коментарів:

Дописати коментар