пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Медогляд в "Евересті"

23 вересня 2014 року в приміщенні  Барського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест»  зробилося тісно від присутності   батьків,  працівників та медиків, які  щорічно відгукуються на прохання  провести на базі закладу медичний огляд вихованців.



Заступник  головного лікаря по тимчасовій непрацездатності  Барської ЦРЛ Мельник В.А.  віднеслася надзвичайно тепло по-материнському до даного заходу, щоб діти не тільки пройшли обстеження, а й отримали необхідну медичну допомогу. Організовуючи  відряджувальних працівників  на диспансеризацію Валентина Анатоліївна мала на меті визначити  зміни фізичної, сомато-фізіологічної, сенсорної та психічної спроможності наших клєнтів, залучивши  до медичного огляду: психіатра, невропатолога, офтальмолога,  ЛОРа,  лаборанта, сімейного лікаря. Лікарі  знають, що  на здоров’я дітей та молоді з функціональними обмеженнями  впливають різні чинники: екологічний стан навколишнього середовища, харчування, стресові ситуації, психотравмуюча  інформація, що лунає звідусіль тощо. Тому  зустріч дітей та молоді «Евересту» з вузькопрофільними лікарями Барської центральної районної лікарні  та Центру первинної медико-санітарної допомоги переросла із звичайного  щорічного медогляду в соціально-реабілітаційний захід, час спілкування, відвертої розмови, особливої уваги до осіб даної категорії.


Як відзначили медики після завершення огляду,  в «еверестівців» спостерігається позитивна динаміка перебігу захворювань. Стабілізації стану в дітей з психологічними та фізичними відхиленнями, за словами лікарів, сприяє саме створення належних умов для розвитку природних здібностей вихованців закладу, здійснення заходів, спрямованих на коригування порушень фізичного і психологічного стану, навчання їх основним соціальним та побутовим навичкам, усунення соціального бар’єру між здоровими людьми й особами з інвалідністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар