четвер, 21 серпня 2014 р.

Життя не як зебра, а як веселка, кожний день наповнений яскравими моментами

     Зебра і веселка чимось схожі. Зебра в смужку, веселка теж. Тож нехай буде життя смугастим не як двоколірна  зебра, а як  різнобарвна веселка.
В народі кажуть, що життя схоже на зебру: смужка біла, смужка чорна, то ж так це чи ні... Багато чого трапляється з кожним із нас, щось нам подобається, а щось ні. Усі ми прагнемо розтягнути білу смугу в житті так, щоб вона була якнайширшою, а чорну звузити в найтоншу ниточку та проскочити її якнайшвидше. Усі ми прагнемо позитивних емоцій, вражень та переживань, цікавих подій, радісних сюрпризів.
Звичайно, для людини найважливішим  є досягнення поставленої мети. Але радіти життю можна не лише досягши її, а й  на шляху до неї. Мудрі люди кажуть, що велика радість життя – це вміння помічати  його найменші дрібнички. Краса природи, тепле сонечко, веселий дощ, прогулянка, смачна страва, красива музика, гарна книга, розмова з другом – прості та доступні для кожного речі.
 Тому, ми маємо використовувати кожну можливість порадіти просто тому, що живемо.

  Відповідно до комплексної програми реабілітації Центру "Еверест"  та річного плану роботи психолога  у закладі  проведено місячник "Життя не як зебра, а як веселка, кожний день наповнений  яскравими  моментами"  з метою покращення психоемоційного стану наших клієнтів. Який припав на  прекрасну пору -  літо. А літо це час ігор, розваг, свободи у виборі занять, зняття напруги накопиченої за певний період часу, відновнення втрачених сил.

Під час  проведення місячника відбувалися різноманітні  заходи: казкові вікторини, різні конкурси, майстер - класи, психологічні,  рухливі ігри, з метою психологічної корекції клієнтів та  покращення їх психоемоційного стану.  Кожен день у нас починався з посмішки один одному, компліментів, а творчість та креативність вихованців   проявлялась у вмінні  перевтілюватись у різноманітних казкових персонажів.
 Підсумком місячника стала  казкова віктрина "Українська народна казка" , де клієнти змогли  повторити і закріпити знання українських народних казок, розвивати уяву,фантазію, вміння робити висновки. Збагатили свій словниковий запас, виявили  бажання постійно поповнювати і поглиблювати свої знання про казку.






Немає коментарів:

Дописати коментар