пʼятницю, 6 червня 2014 р.

НА ФЕСТИВАЛІ ТВОРЧОСТІ І ТАЛАНТІВ



ХХІІ Вінницький обласний фестиваль «Повір у себе»  був задуманий і працював не просто як ще одна культурологічна акція або демонстрація  творчих робіт . Він став  демонстрацією сили духу, сили волі і великої мужності, адже його учасники – це люди з функціональними обмеженнями. Учасники  фестивалю обмежені у пересуванні, спілкуванні, але не у можливості творити і творити настільки  вдало, майстерно і гармонійно, наскільки може творити сама природа.
Захід стартував 22 травня відкриттям виставки робіт усіх його учасників. Протягом двох тижнів відвідувачі експозиції мали змогу ознайомитись із понад 300 роботами, серед яких – твори образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, вироби з паперу, дизайнові композиції з використанням природного матеріалу, м`які та в`язані іграшки, одяг, листівки, прикраси, вироби з дерева, архітектурні композиції, фото та літературні твори. Тож кожен відвідувач міг віддати свій голос за того учасника, виріб якого сподобався найбільше.

Озброївшись непохитною вірою, незламністю духу і силою життя «еверестівці» цілий рік наполегливо готувались до традиційного  фестивалю «Повір у себе», організатором якого, як завжди, виступив Вінницький  обласний центр соціальних служб для сім’ї та молоді при підтримці управління у справах сім’ї та молоді і служби у справах дітей Вінницької ОДА.        
  «Еверестівці» отримали завдання - представити найкраще Барський район і з цим завданням  справилися на відмінно  Іродюк Юрій, Яськевич Сергій ,  Савосіна Віта, Мельник Валерія, Дмуховська Катерина, Кльоц Ірина та Алієва Галина, які по праву заслужили дипломи  та цінні подарунки за активну участь у фестивалі.
Юрко Іродюк отримав приз глядацьких симпатій, представивши дизайнові композиції з використанням природного матеріалу з техніки вязання шпицями.  Всіх присутніх захопила чудова робота «Небесній сотні слава!» Сергія Яськевича, яка мала актуальне місце на конкурсі і не залишила нікого байдужим. 
 Виготовлена із кондитерських виробів золота рибка привертала увагу всіх присутніх бажанням попрохати виконати потаємне своє бажання, а автор Іринка Кльоц була безмежно щасливою від численої уваги до її творчої роботи.Птаха щастя була виконана Савосіною Вітою у змішаних техніках, але була неперевершеним творчим доробком  десятирічної дівчинки
У ході свята дипломи та подарунки отримали всі учасники фестивалю, а окремі з них – і спеціальні призи від соціальних партнерів заходу.  Всі роботи барчан вражали своєю актуальністю, барвистістю та оригінальністю. Тому Центр «Еверест» був відзначений не лише дипломом, а  отримав цінний подарунок за  активне впровадження інноваційних технологій у роботі закладу.
Після урочистостей  всі разом захоплено  переглянули виставу «Бременські музиканти» у музично-драматичному театрі ім.Садовського.
       Відвідали кафе, де учасники фестивалю могли смачно поїсти і продемонструвати свою вихованість, культуру поведінки за столом, уміння користуватися столовими предметами, які так старанно переймалися на заняттях «Арт-кухні» у Центрі «Еверест».
Отже, оптимізм, натхнення, сила волі і талант здатні перетворити світ на краще, долаючи всі здавалося б , нездоланні перешколи – такої думки були всі глядачі оглядин виставки.  Церговим уроком добра і людяності  якраз і став черговий фестиваль «Повір у себе».

Немає коментарів:

Дописати коментар