вівторок, 24 червня 2014 р.

Життя і творчість без обмежень



Життя – насамперед творчість, та це не означає, що кожна людина, щоб жити, мусить народитися художником, балериною або вченим. Творчість теж можна творити. Можна творити просто добру атмосферу довкола себе, тому що творчість різноманітна і безперервна.  бо життя – вічна творчість.
  Відповідно до річного плану роботи Центру "Еверест", з метою виховання в клієнтів ціннісного ставлення до культури та мистецтва, розвитку творчих здібностей, підвищення рівня естетичної культури, в закладі з 01.05. по 30.05.2014 року проходив місячник "Творчість ! Ось велике спасіння від страждань, велике полегшення життя".
    Так склалося, що суспільство найбільше захоплюється людьми з обмеженими можливостями, які досягли успіху в тій чи іншій галузі. Тут дійсно є чим захоплюватися, адже для них кожен прожитий день – це боротьба із звичайними побутовими труднощами, непомітними для здорової людини. Що вже говорити про тих, хто досяг справжніх висот, часом недосяжних навіть фізично здоровій людині.
 Саме про таких видатних людей дізнавалися наші вихованці на заняттях реабілітаційної  програми «Арт-терапії» . Протягом місяця «еверестівці» знайомилися із творчістю італійського оперного співака і всесвітньо відомою поп-зіркою Андреа Бочеллі, який незважаючи на захворювання переміг страх перед публікою і великою сценою. Діти із захопленням слухали ліричні композиції альбомів Бочеллі «CielidiToscana», «Sentimento», «Andrea», «Amore».
Дізналися про талановиту балерину і скульптора, відому під псевдонімом Ліна По, яка тяжко захворіла, осліпла і довгий час була паралізована , але поборовши  усі труднощі взялася до виготовлення скульптур.  Її роботи «Стрибок», "Український танець", "Дівчинка в хустинці", "Балерина" викликали велике здивування та захоплення у дітей. Ліна По створила 120 скульптурних робіт, які побували на багатьох виставках.
Вихованці багато про що дізнаються, уважно слухаючи музику, але найголовніше – це «школа почуттів», що формується завдяки особливій властивості музики – викликати співпереживання слухачів.  Заняття були пронизані нотами класичної музики видатного німецького композитора Людвига ван Бетховена.
Цікаво та жваво провели літературну вікторину  "У світі казки чарівної", де діти формували загальнолюдські поняття доброти, чесності та дружби. Усі учасники вікторини активно та емоційно пригадували українські народні казки, співали пісеньки героїв та малювали улюблений сюжет казки.
 Підсумком місячника стала постановка казки "Тітонька Марина та мишенятко Мицик", де діти змогли проявити себе як умілі актори, перевтілюватися в образи героїв та  передавати через свою гру їх  переживання .
 Тематичний  місячник дуже швидко завершився, а наші діти взяли за взірець у боротьбі за своє здоров’я  життя  знаменитих  творчих особистостей.




Немає коментарів:

Дописати коментар