середу, 4 листопада 2015 р.

ЗУСТРІЧ ІЗ ДИВОМ
            
          На нас чекали птахи-сиріни, вогнегривий лев, птахи-диви, що уособлювали собою людську долю; коти-баюни, які тихенько муркотіли колискові або розповідали дивовижні казки. Відвідавши виставку заслужених художників України, членів Спілки письменників Олексія та Людмили, «еверестівці» опинились в реальній казці, що живе у різьбленому камені, дереві, глині, папері.
 Вражало різномаїття технік виконання творів: графічні роботи за мотивами трипільської, скіфської, давньоруської культури,  писанки-дряпанки, писанки, апліковані піском, скульптурні портрети, анімалістичні зображення, створені різьбленням кам’яних пластин, глиняні свищики-риби, лелеки, равлики, козенята.
А розмальовані декоративні тикви, а різьблені ложки, що уособлювали або цілу родину, або передавали чийсь характер з м’яким гумором!
    І все орнаментоване солярними знаками, знаками життєдайної води і щедрого поля, берегинями та деревами життя. Не хотілось виходити із кімнати, де царювали щирість та дитинність почуттів, теплота й любов до всього сущого.
   
З нетерпінням чекаємо наступної зустрічі із дивом, із казкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар