середу, 17 лютого 2016 р.

Зворушлива зустріч в «Евересті»

15 лютого Україна відзначала День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Уже минуло 27 років від дня виведення обмеженого контингенту Радянських військ з території Афганістану, але спогади про цю війну не покидають воїнів – афганців. Вони з великим бажанням, з почуттям гордості і болю розповідають про цю війну молодому поколінню.

     В Центрі «Еверест» відбулася зустріч з воїном-афганцем, який проживає в нашому місті - Кашубою В.М. Віктор Михайлович розповів про свій бойовий шлях, привів приклади мужності і героїзму молодих солдат, які виконували інтернаціональний обов'язок, про дружбу, взаємодопомогу та взаємовиручку, про тяжкі умови, в яких потрібно було виживати.

«Еверестівці» з цікавістю слухали розповідь ветерана тієї безглуздої афганської війни, задавали питання. Сльози виступали на очах не тільки у оповідача, а й у слухачів.  Ця хвилююча зустріч, дала можливість вихованцям уявити події, що відбувалися багато років тому, зрозуміти велику небезпеку військових конфліктів і разом з воїнами-інтернаціоналістами пережити страшні хвилини бою.

Вихованці «Евересту» сердечно подарували патріотичний подарунок гостеві, щиро подякувавши за  цікаву, емоційну та зворушливу зустріч. Віктор Михайлович попросив дозволу передати  подарунок у музей воїнів-інтернаціоналістів, бо «знаю скільки ви доклали зусиль та любові, щоб виготовити  таку річ».






Немає коментарів:

Дописати коментар