середу, 16 березня 2016 р.

В неділю 13 березня, починаючи з 11.00, на території Свято-Миколаївського храму протоієреєм Вадимом Лукашенко було організоване святкування Масляної.

Кусючий холодний вітер добряче дошкуляв гостям, але ніхто на нього не зважав, адже на всіх чекали народні гуляння, розважальна програма, різноманітні конкурси. Всі присутні були запрошені до смакування свіжими традиційними млинцями. Поряд в казані кипіли смачні напої: чай та какао, які так і манили до себе білим паром.                Організатори досить вдало все продумали: були поставлені столики, де всі бажаючі могли поставити посуд зі стравами та насолодитися смаком, аромат яких було чути за декілька сот метрів від місця святкування. Поруч проводили цікаві рухливі ігри для малечі, катали їх на сумирних кониках.
Ну, і звичайно, зустрітися з друзями, позмагатися у спритності, силі, швидкості.
Вікова група гостей була від найменших до найстарших і всі мали можливість подивитися творчу виставку дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест» та майстрині Людмили Захарчук.
Згідно з християнською традицією, у неділю, ми просимо один у одного вибачення за всі гріхи, пам'ятаємо ми про них чи ні. В цей день просили пробачення у знайомих та рідних за образи. Масляний тиждень, по суті, є підготовчим етапом до Великого посту і присвячений примиренню з ближніми, налагодженню добрих стосунків і прощенню образ.
У традиційному побуті завжди вважалося, що людина, яка провела масляного тижня погано й нудно, буде неудачливою протягом усього року. Нашим «еверестівцям» це не загрожує: вони гарно й весело провели зиму.












Немає коментарів:

Дописати коментар