пʼятницю, 6 травня 2016 р.

           Майстер-клас «Хвилини з народним мистецтвом. Писанкові кольори».
Сьогодні, у Чистий четвер своєю майстерністю і душевним теплом «еверестівці» ділилися із друзями , створювавши власноруч неповторні візерунки. Разом вчилися правильно тримати писачок й дізнавалися про значення популярних символів та кольорів. 
Захоплення у всіх присутніх викликало писанкове дерево, яке подарували діти недільної школи, що діє при кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці .Година спілкування почалася з благословення протоієрея Ростислава і після спільної молитви отець благословив всіх на плідну працю.
Педагог соціальний Неля Віталіївна розповіла присутнім про особливості, символіку, використання, поєднання кольорів та орнаментів, їх значення та технологію нанесення візерунку на яйце. Після ознайомлення з усіма тонкощами писанкарства, учасники приступили до розпису яєць. Скільки радості, захоплення та старанності було, коли вони писачками наносили воскові орнаменти.

Присутні дружно зауважили, що процес писанкарства вимагає пильної уваги та майстерності рук, але усі гарно справилися. Варто зазначити, що такі передвеликодні заходи проводяться з метою популяризації та збереження народних традицій.

Надзвичайно захоплюєче спостерігати за блиском в дитячих очах, які бажають приступити до роботи. Вони безпосередні, щирі, відверті, відкриті до знань, добра.

Кожен учасник майстер-класу по завершенню тримав у своїх руках власне творіння - писанку- оберіг і щиро вірив, що вона принесе родині взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров'я, і благополуччя. Писанка вважається символом життя, сонця, безсмертя, любові і краси, весняного відродження, добра, щастя і містить глибокий зміст. Її дарують на знак перемир`я, побажання здоров`я, краси і сили, застосовують, як оберіг від лиха та стихій, для лікування різних недуг, від переляку і наговорів.

 
























Немає коментарів:

Дописати коментар