середу, 3 грудня 2014 р.

Сьогодні діти – завтра народ.



20 листопада - Всесвітній день дитини (офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя. Всесвітній день дитини також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.)
Всесвітній день дітей  Центр «Еверест» провів по-особливому  разом із друзями –волонтерами Барської ЗОШ №4 та своїми родинами цікаво і зворушливо під гаслом «Відповідальність починається з мене. Це здійснювалося для того , щоб дізнаватися і розуміти значущість таких важливих документів, як Декларація прав дитини , Конанція Оон про права інвалідів та як вони захищають і охороняють дітей у нашій країні.

З вітальним словом до дітей та волонтерів звернулась директор Центру «Еверест»  Тетяна Марущак, яка закликала присутніх зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати  свої зусилля заради майбутнього, і тоді юні громадяни виростуть  гідними людьми й неодмінно стануть гордістю України.  Дбати про дітей, робити їхнє дитинство щасливим, пригортати до серця рідних і вділяти любові чужим – це «основний закон» людяності в світі людей – закон любові. Про це ще раз нагадує Міжнародний день дітей.
Кожен з присутніх мав можливість висловитись з приводу проблем молоді з функціональними обмеженнями та шляхів їх вирішення. У спільній бесіді було визначено, як кожен особисто може вплинути на ситуацію і допомогти тим, хто потрапив у біду.

Всі разом переглянули відеоролик «Дитина та її права»,  а по закінченню провели обговорення про  необхідність захищати права дитини.
Керівник волонтерського загону «Еверест» , вчителька Барської ЗОШ №4 Ольга Лобанова  звернулася до дітей :  “Любі діти, дівчатка і хлопчики! Ви – наше майбутнє! Бажаю Вам, перш за все, міцного здоров’я, успіхів у навчанні, розуміння з боку батьків та близьких. Кожен з Вас від природи має певні здібності й таланти, тож розвивайте їх, працюйте над собою, формуйте свій характер, волю, хороші звички. Любов, милосердя, повага до людей, сила духу – ось ті основні цінності, якими Ви повинні запастися, вирушаючи у життєву дорогу. І пам’ятайте – за будь-яких обставин, на будь-якому життєвому шляху, в першу чергу залишайтеся Людьми, не втрачайте своєї доброти, шануйте батьків та любіть свою країну!”
Ольга Михайлівна провела правознавчий брейн-ринг «Закон. Мораль. Право.»  у вигляді конкурсу  запитань  та  рольових життєвих ситуацій.
Відповідальність починається з кожного з нас – цю думку підтвердили усі присутні, - ми живемо в суспільстві, спілкуємось з величезною кількістю людей, наші дії та поведінка є прикладом для наслідування інших, і лише від нас залежить, яким буде цей приклад.
З упевненістю можна сказати, що кожне дитяче серце цього святкового дня було зігріте теплом і любов’ю.

Немає коментарів:

Дописати коментар