пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Пілотування рамки інклюзивного прийняття рішень.
   Британська Рада в Україні та Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України» 29 березня провели  у Вінниці семінар про важливість врахування потреб людей з інвалідністю.

   Ідея інклюзивного підходу до прийняття рішень виникла як ключовий фактор у забезпеченні рівності усіх людей, в тому числі з інвалідністю. Втілення цієї ідеї відбувається шляхом забезпечення того, що політика та послуги, розроблені з метою захисту прав людей з інвалідністю та їх включення в усі сфери життя суспільства, формується з урахуванням досвіду тих, на кого вони спрямовані.
   Багато бар’єрів, з якими доводиться стикатися людям з інвалідністю існують лише тому, що вони не залучалися до процесу формування політики та послуг, які впливають на їхнє життя. Якщо позбутися цих бар’єрів – то користь отримають не тільки люди з інвалідністю та їх родини, а ціле суспільство.
   Тетяна Марущак, голова Ради Асоціації «На крилах віри» прийняла участь у    навчанні, яке  відбулося в рамках проекту «Інклюзивні рішення для рівноправного і відповідального суспільства».
На семінарі було представлено два проекти, спрямовані на покращення життя людей з інвалідністю. «У першому йдеться про створення незалежного проживання для людей з інвалідністю. Так, на базі громадської організації «Відкриті серця» існують «Соціальні майстерні» для людей з інвалідністю, які розташовані у селі Дорожнє Вінницької області. Отож, планується створення там центру, який прийматиме людей з інвалідністю і навчатиме їх самостійному життю. Другий проект спрямований на створення підйомника у у Вінницькій міській амбулаторії №5, що по Українському провулку.

 Такі дієві семінари піднімають питання очікувань, які має суспільство по відношенню до людей з інвалідністю, позиціонуючи їх як активних учасників власного життя; а також посилює їх прагнення, позитивне бачення себе та суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар