вівторок, 21 квітня 2015 р.

ПОВІР У СЕБЕ!

 Забагато уваги не буває. Турботу, любов і піклування потребують усі без винятку. Але найбільше цього потребують діти з функціональними обмеженнями.
21 квітня  Барським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено районний фестиваль творчості та талантів для дітей з обмеженими функціональними можливостями «Повір у себе».
Цього року він проходив в центрі соціально-психологічної реабілітації «Еверест». Незабутнє враження на глядачів та членів журі справила виставка творчих робіт. Діти з обмеженими фізичними можливостями – це повноцінні громадяни нашого суспільства, які живуть, люблять і творять. 

Творять, як виявилося, надзвичайно прекрасні речі. Доказом цьому була виставка творчих робіт. Такі виставки проводяться з метою виявлення творчих дітей з обмеженими фізичними можливостями, розширення цих можливостей, самовизначення й адаптації таких дітей. Адже інвалідність — це не кінець. 
Важливо не замикатися в собі, а повірити у власні сили та реалізувати себе, наприклад, у творчості. Захоплення різними видами творчості допомагає перемогти хворобу. Кожна представлена дитяча робота — це спроба відтворити власний світ за допомогою полотна, акварелі, пластиліну, бісеру, паперу, фотографії… 
Це маленький шедевр, який дає силу дітям, стимул для вдосконалення своєї майстерності та майбутніх життєвих перемог. Такі заходи завжди подобаються  діткам та викликають позитивні емоції, вони  діють на дітей, як лікувальна терапія з позитивним ефектом, діти завжди  з задоволенням приймають активну участь та дарують гостям щирі посмішки.
Теплими та щирими словами відкрили фестиваль голова районної державної адміністрації Саволюк Володимир Васильович та директор Барського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Шароградська Тетяна Миколаївна, які побажали учасникам успіхів та віри у власні сили, розвивати вміння, таланти і здібності. Окрім того, гості завітали не з порожніми руками, а з гостинцями для всіх учасників фестивалю.
Жодна дитина не залишилась без уваги, кожен учасник отримав грамоти та подарунки від Барського районного центру соціальних служб сімї, дітей та молоді та Барської районної адміністрації.
Після нагородження дітей, студенти Барського педагогічно-гуманітарного коледжу порадували усіх присутніх чудовими мелодійними вітаннями.
Загалом, участь у фестивалі взяли 35 обдарованих дітей та молоді, які представили свою творчість у різних номінаціях.
Дивлячись на таку красу розумієш, що й справді,кожна дитина, обов’язково чимось наділена духовно. Лише велика і добра дитяча душа здатна творити таку неземну красу.
Дитячі роботи у різних жанрах творчості, без винятку - цінні, естетично наповнені.


Важко було визначити переможця, адже переможці вони всі. Кожен з них щодня бореться і перемагає. Перемагає, складні обставини, в яких знаходиться. І, попри все, вони живуть, люблять і мріють. Тож хай всі мрії збуваються!




Немає коментарів:

Дописати коментар