вівторок, 5 травня 2015 р.

Волонтерство, як покликання

На базі ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 м. Бара 29 квітня 2015 року відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів, керівників шкільних методоб’єднань та класних керівників під назвою «Виховання патріотизму та милосердя школярів через волонтерську діяльність».
Присутнім були представлені презентації роботи волонтерських загонів «Поклик» (керівник Побережна І. М.) та «Еверест» (керівник Лобанова О. М.). Зокрема, волонтерський загін «Еверест» ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 м. Бара співпрацює з Барським міським центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест».
Методами реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями поділилась з учасниками семінару директор вищевказаного Центру, голова Ради Асоціації допомоги і захисту інвалідів «На крилах віри» Марущак Тетяна Леонідівна.
Директорка наголосила, що завдяки гарній співпраці закладів, завдяки отриманої сили емоцій, за тривожністю і глибиною вражень, за чистотою і красою вольових напружень життя вихованців Центру «Еверест» стало незрівнянно яскравішим та багатшим. Отже, найкращий метод реабілітації - спілкування.
Волонтери стали справжніми друзями, постійно допомагають в організації різних свят, концертів, виставок. Спільні зустрічі проходять цікаво, час завжди спливає непомітно, дітей переповнюють почуття радості, гордості, вони відчувають себе потрібними.
Переглянувши презентації загонів «Еверест» та «Поклик» високою оцінкою було відмічено їхню співпрацю із Барським міським центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест».
Також зацікавила присутніх виставка робіт дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Від обмежених можливостей – до безмежних здібностей». Споглядаючи на різноманітність та різнобарвність виробів, помітно, що кожен автор роботи є талановитим та творчим. Можна побачити який глибокий та особливий у «еверестівців» внутрішній світ.  Кожен є унікальним.

Виховний захід «Ті, що залишились серед нас», присвячений Дню перемоги та Дню примирення не залишив учасників семінару байдужими.

Немає коментарів:

Дописати коментар