четвер, 28 травня 2015 р.

ДРУЗІ НАШІ МЕНШІ
Не існує жодної дитини, якій подобалося б пити бридкі мікстури або приймати гіркі пігулки. Тому зоотерапія має незрівнянну перевагу перед іншими видами лікування, оскільки хворому, щоб вилікуватися, потрібно займатися тим, що він любить - грати з тваринами, відпочивати на природі, слухати спів птахів тощо.
У Центрі «Еверест» для комплексної соціально-психологічної адаптації дітей та молоді з особливими потребами, для лікування порушення мови, для корекції тривожності, соромливості, емоційної збудливості дітей, для лікування і корекції різних захворювань та порушень використовуються різні прийоми та методи реабілітації в тому числі нетрадиційні: природотерапія, дельфінотерапія, іпотерапія, фелінотерапія, орнітотерапія ландшафтна арт-терапія тощо. 

Лікування за допомогою собак набагато доступніше, ніж терапія кіньми або дельфінами, але така ж ефективна! Щоб забезпечити чергове емоційне «підживлення» нашого колективу до нас завітав гарний друг, член ініціативної групи «Самопоміч» Артур Цицюрський із своїм другом-лабрадором Дареною. 
Чотириногий терапевт надзвичайно товариська, доброзичлива, вірна і розуміюча, дуже спокійна, зі стабільною психікою, ідеальним характером і високим інтелектом. Діти із задоволенням годували Дарусю печивом, цукерками, вичісували шерсть, разом виконували розвивальні вправи - стрибки, біг, подолання перешкод.

За півтори години заняття із собакою вдалося домогтися приголомшливого оздоровчого ефекту: поліпшення самопочуття; зниження тривожності, підняття настрою, розслаблення і заспокоєння, пробудилося бажання спілкуватися, відкрито виявляти свої емоції й охоче йти на контакт із навколишніми. На думку сестри медичної Авдєєвої Г.М., це не просто приємний бонус, а й серйозна підмога основного лікування, адже на контакт із собакою пішли клієнти із найважчою нозологією.
Було дуже важко відпускати чудового лікаря, але господар Дарени – Артур Цицюрський запевнив, що це не останній їхній візит до Центру «Еверест». Сам пан Артур був дуже задоволений, бо зумів як ніхто долучитися до вагомої справи – залишити яскравий спомин у душі дитини, а ще допоміг нам, працівникам , у
вирішенні багатьох психологічних проблем: підвищення самооцінки дитини, позбавлення від нав'язливих страхів та зняття депресивних настроїв.




Немає коментарів:

Дописати коментар