вівторок, 2 червня 2015 р.

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням


З метою привернення уваги до розповсюдження в світі тютюнопаління і його негативного впливу на здоров’я і тривалість життя людини у  Центрі «Еверест» відзначали День боротьби з тютюнопалінням. Зважаючи на це практичний психолог Ганна Бродецька та вчитель-реабілітолог Анастасія Рожок  так вибудували своє спілкування з вихованцями, що ті не лише активно включилися в роботу тренінгу, а й висловили бажання поділитися отриманими знаннями зі своїми друзями.  Спочатку учасникам було незручно висловлювати свої думки при всіх, та поступово серйозність теми змусила задуматися і розговоритися кожного – цьому сприяла невимушеність і доброзичливість тренера-психолога та ігровий характер спілкування.
Учасники заняття навіть за порогом тренінг-холу ще продовжували ділитися враженнями та дискутувати. Ніхто з них не відмовився взяти із собою додому невеличку пам’ятку з рекомендаціями – як кинути палити. 

Для батьків і друзів, які, нажаль, ще потерпають від такої бридкої звички курити. Сподіваємося, ці прості рекомендації стануть комусь у пригоді:
Крок перший: оголоси про свій намір друзям та родині.
Крок другий: не прагни позбутися цієї звички «раз і назавжди» – покинь лише на один день. Наступного дня спробуй знову кинути палити на один день, далі знову.
Крок третій: щодня зменшуй кількість викурених цигарок, аж поки не залишиться одна. Не кури її, а розламай і скажи собі: «Стоп, годі палити!» – викинь цигарку в смітник.


Немає коментарів:

Дописати коментар