середу, 13 травня 2015 р.

Свято Матері у Центрі «Еверест»


Мама. Слово, яке вимовляємо вперше і вже ніколи не забуваємо. Слово, яке розуміємо на всіх мовах світу. Слово, яке лише своїм звучанням наповнює серце теплом. Про маму складено сотні пісень, написано безліч віршів та творів. 
Існує і свято, присвячене мамі, яке так і називається День Матері. У травні, коли оживає природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів і теплий вітер розносить п’янкий аромат бузку, у другу неділю травня Україна відмічає Всесвітній день Матері. 
Хоч День Матері в нашій країні свято відносно молоде і не стільки популярне, як, наприклад, 8 Березня, та діти про нього пам’ятають і завчасно готуються до вітань
12 травня вихованці Центру «Еверест» відзначали свято найрідніших у світі. Власноруч виготовленими листівками та словами безмежної любові та вдячності вітали своїх матусь. Діти щиро дякували за безсонні ночі, за лагідні руки, за терпіння. 
На занятті з елементами тренінгу батьки навчали батьків новоприбулих дітей не помічати нездоровий інтерес незнайомих до їхніх дітей, а навпаки скрізь відчувати підйом настрою, приплив сил. Ділилися своїм досвідом як сприймати дитину як звичайного, але зі своїми особливостями. Батькам необхідно надавати допомогу в усвідомленні і розвитку гнучкості психологічного захисту з тим, щоб розумне ігнорування деяких труднощів не порушувало адекватне сприйняття світу і себе самого.
Директор Центру «Еверест» Тетяна Марущак зазначила, що це найкраще свято, яке дає можливість нам ще раз і ще раз, проявити свою любов до найріднішої людини – матері. Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах,материнська ласка гріє все життя аж до старості. Її створив Бог на цій землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського. 
Свято любих матерів, яке влаштували вихованці та працівники Центру «Еверест» залишило по собі неймовірне розмаїття позитивних та приємних емоцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар