пʼятницю, 15 травня 2015 р.

ПОВІР У СЕБЕ!

Не всіх людей доля наділила здоров’ям порівно. Живуть серед нас прекрасні люди, чуйні і добрі, здібні і талановиті, але з обмеженими функціональними можливостями. Серед них є співаки, музиканти, художники. Всі вони різні:  кожен з них має свої погляди на життя, свої уподобання, але кожен з них своєю щоденною величезною працею над собою показує нам великі можливості і в котре доводить, що щастя людини залежить від неї самої.
 
14 травня у Вінницькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.Садовського відбулась урочиста церемонія нагородження переможців XXIII обласного фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе».
Озброївшись непохитною вірою, незламністю духу і силою життя «еверестівці» цілий рік наполегливо готувались до фестивалю, організатором якого, як завжди, виступив Вінницький  обласний центр соціальних служб для сім’ї та молоді при підтримці управління у справах сім’ї та молоді і служби у справах дітей Вінницької ОДА.       
 
     Під час церемонії представники обласної влади вручили пам'ятні відзнаки й подарунки учасникам фестивалю, які отримали найбільшу кількість голосів глядачів. Серед них були і представники нашого Центру -  Сопова Антоніна, яка підкорила відвідувачів виставки своєю «Козою-оберегом» та Кльоц Ірина, яка вклала душу в свою картину «Моя країна – Україна».
У ході свята дипломи та подарунки отримали всі учасники фестивалю, а окремі з них – і спеціальні призи від соціальних партнерів заходу: служби у справах дітей, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, обласного краєзнавчого музею.  Зокрема, були відзначені за участь наші «еверестівці»: Ситар Богдан, Іродюк Юрій та Дмуховська Катруся.
Напевне не знайшлося в залі серед глядачів такої людини яка б не пустила сльозу і не задумалася над свої життям, своїми стараннями та можливостями.
Учасників, переможців й організаторів свята привітали заступник голови обласної  Ради Наталія Солейко та заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк.
– В жодній країні світу, на превеликий жаль, не існує цілком здорових людей. В різному віці в житті дорослих і дітей трапляються такі проблеми в здоров’ї, які заставляють докладати чималих зусиль, щоб проявити всі свої можливості й таланти, надані природою та батьками, для пристосування в суспільстві. І своєю добротою, прихильністю кожний представник нашого суспільства повинен сприяти створенню належних умов для покращення життя й розквіту таланту дітей, які мають певні проблеми зі здоров’ям, – зауважила у своєму виступі Наталія Солейко.
Вона побажала учасникам фестивалю творчих успіхів, незламності та нових перемог.
Варто зазначити, що на фестивалі були представлені більше 500 робіт, виконаних різними техніками: твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, дизайнові композиції з використанням природного матеріалу, виготовлення іграшок, фото та інші.
Після завершення церемонії нагородження для учасників заходу була представлена можливість перегляду казкової музичної вистави «Дюймовочка та метелик».
       По завершенню вистави всі присутні відвідали кафе, де могли смачно поїсти та втамувати спрагу.
Отже, оптимізм, натхнення, сила волі і талант здатні перетворити світ на краще, долаючи всі здавалося б , нездоланні перешколи – такої думки були всі глядачі оглядин виставки.  Черговим уроком добра і людяності  якраз і став черговий фестиваль «Повір у себе».
Також, колектив та вихованці Центру «Еверест» щиро вдячні усім, хто доклав зусиль до організації комфортної поїздки «еверестівців» на фестиваль.
















Немає коментарів:

Дописати коментар