вівторок, 19 травня 2015 р.

Без сім’ї немає щастя на землі.

Міжнародний день сім’ї відзначається— 15 травня. Зазвичай це гарний погожий день. Розквітає природа: від пахощів та пташиного співу бринить свіже, прозоре, наповнене коханням, ніжністю і красою повітря.

Зовсім не випадково Центр «Еверест» сьогодні зібрався на родинному святі. Адже, за свої 7 років діяльності дружня еверестівська родина об’єднала навколо багато друзів, однодумців та простих людей із добрими намірами з відкритими щирими серцями.

Волонтерський загін «Еверест» на чолі із керівником Ольгою Лобановою підготували чудовий розважально-тематичний захід із презентацією, метою якого було довести, що сім’я – це те місце, де нас завжди чекають, куди хочеться повертатися знову і знову й без чого неможливо уявити своє життя. З родини починається кожен із нас та відбувається формування людини як громадянина.
Директор Центру «Еверест» Тетяна Марущак у своєму презентаційному виступі сказала: « Щоб життя було цікавим і захоплюючим, творчим і багатим, усім треба жити у дружбі і мирі, адже тільки у такій співпраці усім буде цікаво, комфортно і затишно. Сьогоднішня наша родинна зустріч – це ще одна сходинка до нашого зближення, до родинного єднання».
Найкращими партнерами реабілітаційного центру є волонтери , які досить часто залишаються непомітними та не афішують свою діяльність, але саме вони за власним бажанням, безкоштовно працюють на користь інших, де це вкрай необхідно - надавати допомогу, дарувати любов, зігрівати посмішками, уміти вислухати.
Учні Барської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 та студенти Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім.. М. Грушевського цілий рік навчались у волонтерській школі при Центрі «Еверест», долали вершини духовного «Евересту». Юнаки та дівчата допомагали Центру «Еверест» в організації різних свят, концертів, виставок. Жодне свято у Центрі не проходило без участі та допомоги волонтерів. Разом із друзями свято проходить цікаво, час спливає непомітно, дітей переповнюють почуття радості, гордості, вони відчувають себе потрібними.
Родинне свято поєдналося з ще одним святом – урочиста посвята у волонтери. Запрошені батьки волонтерів мали можливість познайомитися із закладом, із особливими дітьми та їхніми батьками. Для батьків учнів та студентів це дуже цінний життєвий досвід. І усе це, безумовно, збагачує, дає змогу глибше розуміти життя, людей, а також глибше розуміти себе, самому зростати внутрішньо. І в цьому є багато радості. Тому щиро бажаємо усім, хто присвячує себе такій роботі, відкрити глибинну радість цієї праці – радість партнерства, радість творчості, радість зростання…

Коли поруч з «еверестівцями» не тільки рідні їм люди, але й друзі –волонтери, то світ їх можливостей стає набагато ширшим і сонячним від милосердя, уваги, розуміння і підтримки.






Немає коментарів:

Дописати коментар