середу, 16 грудня 2015 р.

"Еверест" за українські традиції.

                  Багата і щедра наша українська земля своїми полями, лісами, ріками і дібровами. Багата на хліб і пісню. А ще наше багатство – це народні традиції та обряди. У стародавніх слов’ян були різні обряди, різні релігійні свята, що святкувалися у певний час. 
 
                Серед осінньо-зимових свят виділяється, мабуть, найцікавіше - день Андрія Первозванного, чи, як його ще називають у народі, Калита. Свято припадає на 13 грудня і є логічним продовженням молодіжних гулянь, де юнаки і дівчата шукали для себе пару для майбутнього подружнього життя. До прийняття християнства свято називали Калитою. Потім первісна назва була замінена на свято Андрія Первозванного.
 
                Здавна існувала у нашого народу чудова традиція – вечорниці. Віддаючи шану минулому, беручи усе найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо усе найдорожче, що є у народу: його мову, пісню, історію…
 
              До нашої оселі - Центру «Еверест» завітав гурт дев’ятикласників на чолі із заступником директора з виховної роботи Барської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Тетяна Рудоман та керівник волонтерського загону «Еверест» Ірина Побережна із своїми шестикласниками. Зібралися, щоб повеселитися, поспівати, влаштувати забави та об’єднатися спільними переживаннями. Гарні педагоги четвертої школи знають, що участь дітей у співах, іграх, таночках зміцнює і розвиває дитячий організм, поліпшує координацію рухів. Подібні свята та розваги дають нашим «еверестівцям» велику втіху та радість.










Немає коментарів:

Дописати коментар