понеділок, 7 грудня 2015 р.

У  колі добрих і не байдужих людей.
     Коли людина здорова , енергійна, йде по вулиці, вона не замислюється про велике щастя – бачити сонце й небо, обходитися без сторонньої допомоги, не зазнавати страждань та бар’єрів в навколишньому світі. Та це лише до тієї пори, поки не побачить людину в інвалідному візку  або в чорних окулярах.  Лише тоді мимоволі задумується про те, що незважаючи на всі життєві негаразди, вона все – таки знаходиться у ліпшому  становищі.
 
    Міжнародний  день інвалідів  не можна назвати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. 
  
   Вже  не перший рік  третього грудня  Центр «Еверест» нікого не запрошує, але вихованці  знаходяться у гарному настрої  в очікуванні гостей, друзів і просто добрих людей, які  в свою чергу  усвідомлюють  свою причетність та людяність, і прагнуть до її реалізації,  розуміють про  проблеми  надання всесторонньої допомоги тим, хто її потребує. А ще  ми прагнемо доторкнутися до душ «сліпих» і  «глухих», бо їм необхідно терпеливо говорити, будити їх життємовним і проникливим словом: «… треба, щоб за дверима кожної задоволеної, щасливої людини стояв хто-небудь з молотком і постійно нагадував би стуком, що є нещасні…» - так писав письменник –гуманіст А.П.Чехов.
   Надзвичайно приємно, що очікування «еверестівців» та їхніх родин не даремні, бо прийшло досить багато гостей із  дарунками та гарними словами підтримки.
     До закладу завітали  міський голова Артур Цицюрський, депутат Барської  міської ради Ірина Титаренко, директор Барського РЦСССДМ Тетяна Шароградська, директор Барської районної дитячої бібліотеки Людмила Мірчук, член ініціативної групи ГО «Самопоміч» Світлана Булаєвська, завуч Барської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Ірина Галкіна, заступник директора Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М.Грушевського Антоніна Сторожук, директор Барської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Микола Савчук, працівники Барського центру позашкільного дозвілля, представник голови Міжнародної громадської організації «Всенародний контроль та захист» Бориса Мацюка – Оксана Голодюк, приватний підприємець Руслана Руднікова.
 
  Напередодні до нашого закладу завітали голова правління ВАТ «Барське АТП -10513» Немирівський Ю.В. із членами  ініціативної групи ГО «Самопоміч» із необхідним подарунком – принтер, а депутат Барської  міської ради  Василь Хоменко із не менш важливим дарунком – монітором.
  Жодне дійство не обходиться без найкращих друзів із волонтерських загонів «Дзвіночок»  та «Еверест» на чолі із керівниками Людмилою Кузнєцовою і Іриною Побережною.  На цей раз волонтери підготували розважальну програму, де вже не вперше брали участь викладачі музичного мистецтва – Андрій Мілінчук та В’ячеслав Крупський.  Жодна дитина не залишилась поза увагою, не зважаючи на  функціональні обмеження. Чудово були налагоджені контакти, ніяких незручностей не виникало. А це говорить про те, що у майбутньому із них будуть гарні люди – будівельники земного раю у нашій країні.
   Ось так у колі добрих не байдужих людей ми відзначили День інвалідів. Ми звертаємося зі сторінок  газети до дітей та молоді з інвалідністю, до тих,  хто залишився наодинці зі своїми проблемами, своїм смутком і болем.  Ми, дружня родина «Евересту», дуже прагнемо, щоб  вони зрозуміли: важка хвороба перевертає життя. Одні ремствують чи впадають у відчай, не знаходячи сил змиритися, другі переосмислюють життєві цінності та шукають нові орієнтири.  Що підтримує  тоді?  Звісно близькі люди, віра в Бога, творчість, гарні і вірні друзі та їхнє розуміння й підтримка.

  Запрошуємо Вас поповнити ряди наших «еверестівців», звертайтеся до нас за телефоном 2-23-12 або завітайте  за адресою вул. Коцюбинського,8 у приміщенні ДНЗ №8.






















Немає коментарів:

Дописати коментар