середу, 13 квітня 2016 р.

                                     Ми - нащадки українського народу.
      Діти та молодь з функціональними обмеженнями  реабілітаційного центру «Еверест» та члени районної Асоціації  захисту та допомоги інвалідам «На крилах віри»   попри  певні фізичні обмеження намагаються жити повноцінно, поступово переходять від  пасивності  та зневіри  до активного творення життя, і цим самим  всім доводять, що вміють брати від життя найкраще.
         На честь  восьмиріччя нашого закладу нам подарували  незабутню поїздку до фантастичного міста Кам’янець-Подільського, яке належить до найгарніших міст світу завдяки мальовничому каньйону річки Смотрич та величезної кількості архітектурних пам’яток.   Мандрівка  наших  вихованців видалася по-справжньому активною та веселою  завдяки голови  Благодійного фонду  «ДоброБар» Анатолія Колоса.
    Про харчування мандрівників в дорозі подбали депутат міської ради Сергій Маковецький та член  виконавчого комітету Олександр Крикливий.
     Транспортне перевезення здійснював приватний підприємець Микола Стрельчук, який дуже уважно, чуйно і толерантно  відносився  до кожного  із нас.
        Для багатьох дітей далека поїздка була вперше у житті і не з метою відвідування чергового світила медицини, а з метою  яскравого відпочинку серед своїх друзів. Кам’янець-Подільський зустрів мандрівників сяйвом золотих куполів та дивовижним краєвидом.
     Тут легко дихати та мріяти, любити і відчувати кожну мить життя на повну, місто зачаровує своїм романтичним настроєм, бо є містом легенд, дивовижних краєвидів та захопливих історій. Про місто не можна розповісти, його треба бачити, торкатися, дихати разом з ним. Під час екскурсії ми почули багато пізнавальної інформації та оглядово познайомилися з історією міста, відвідали: глибокий скелястий каньйон в центрі міста, Замковий міст, Петропавлівську та Миколаївську церкви, Башти Гончарну і Кушнірську, Турецькі та Вірменські бастіони, Кам’янецьку ратушу і Вірменський колодязь, Кам’янець-Подільську фортецю.
   Самим грандіозним пам’ятником в Кам’янці є замок. Замок вражає своїми розмірами і розмахом. Щоб обійти його вздовж і впоперек не вистачить і дня. Всім дуже сподобалась робота екскурсовода Руслана Козака, який любить та вміє працювати з дітьми. Після його цікавих розповідей  мимоволі починаєш себе відчувати  нащадком  великого українського народу.
     Безумовно, є у наших вихованців  будні (важчі і сіріші від наших) і свята.     Останні залежать не так від червоних дат, як від власного бажання і, звичайно, сторонньої  підтримки. Але без фінансування  спонсорів це було б утопією.  Ми щиро дякуємо  благодійнику Геннадію Іллічу Луку - голові наглядової ради ПАТ "Барський машинобудівний завод», що  надав підтримку та профінансував цікаву та захоплюючу поїздку. Щиросердно від імені батьків, дітей та колективу Центру «Еверест» дякуємо цим безкорисливим людям за радість свята. Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться до Вас сторицею. Бажаємо Вам усіляких гараздів, здоров’я, процвітання і побільше тепла на Вашому життєвому шляху.
     Придбавши сувеніри та подарунки рідним, додому поверталися трохи втомлені, але задоволені, бо отримали масу незабутніх вражень та емоцій, дізнались багато нових та цікавих фактів з історії рідного краю  нових та цікавих фактів з історії рідного краю й просто чудово провели час.
                                  
                                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар