понеділок, 2 грудня 2013 р.

Вибір професії - за велінням совісті і покликом душі

   
Життя людини до тих пір має цінність,
поки людина може допомагати іншим.
                                                                                               Іван Франко

Є така професія – соціальний працівник. І у першу неділю листопада на Україні згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99 відзначають День працівника соціальної сфери.

     Своє професійне свято відзначали в реабілітаційному центрі «Еверест» у пору золотої осені  дуже гарно та яскраво,  адже  це свято  по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов'язку, а й за велінням совісті та покликом душі.   Щоденна робота  соціальних працівників не завжди помітна, але своєю сутністю та спрямованістю невіддільна від глибинного смислу й підвалин нашої соціальної держави.





 
     До  «Евересту» завітали найкращі друзі  - два волонтерських загони «Дзвіночок» із Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М. Грушевського та загін «Еверест» із Барської ЗОШ №4.
     У  вітальному слові директор Центру «Еверест» Тетяна Марущак  привітала  та подякувала всім працівникам соціальної сфери за щоденну кропітку працю з реалізації державної соціальної політики: «Ваша праця скромна і не завжди помітна, але завжди сповнена душевного тепла і зігріта співчуттям та любов’ю до ближнього. Хай Ваша працьовитість та душевне тепло і надалі служать людям, а свято нехай надасть усвідомлення своєї причетності до великої та дуже важливої справи – соціального захисту людини».
     Кращому працівникові - педагогу соціальному  Смотрицькій Нелі  директор вручила Почесну грамоту від Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та  молоді.






     Керіники волонтерських загонів Кузнєцова Людмила і  Лобанова Ольга щиро вітали колектив Центру «Еверест, підготувавши для них святкові сюрпризи.  У своїх вітальних словах соціальні партнери говорили: «Не маємо сумніву, шановні працівники соціальної сфери, що властивий вам моральний та професійний потенціал і надалі слугуватиме інтересам нашої української громади. Сердечно бажаємо вам, вашим родинам міцного здоров’я, щастя, радості, невичерпної життєвої енергії і нехай добро, зроблене вами, повертається до вас сторицею!»Центр «Еверест» одержав два дні свята. Барська ЗОШ №4 підготувала щирий і душевний концерт на чолі  із своїм маестро  Лояном  Валерієм.  Еверестівцям дуже сподобався святковий захід школи. Всі були приголомшені від такої сердечної і щирої уваги. А на слідуючий день ми отримали ще потужніший заряд позитиву та енергії від святкового дійства, що підготували студенти педагогічного коледжу м. Бара. Колектив та вихованці отримали масу позитивного задоволення, неабиякий заряд енергії на підкорення інших вершин духовного «Евересту» та вершин  професійної майстерності. Свою  неперевершену майстерність на баянах  дарували викладачі Матвієнко Наталія і Мілінчук Андрій. Всім сподобався спів Васюти Василя, Мазуренко Мар’яни та  тріо «Струни серця»,. Затамувавши подих слухали чудову гру саксофоніста Чернілєвського Олега.
     Центр «Еверест» щасливий від того, що є спрвжні друзі, які вміють підтримати і розважити в будь-яку хвилину. Подібні заходи є складовою частиною психолого-педагогічних і психотерапевтичних методик, завдання яеих – збереження психічного здоров’я й запобігання емоційним розладам.

Немає коментарів:

Дописати коментар