понеділок, 23 грудня 2013 р.

 День Святого Миколая в "Евересті"
  Майже цілий рік усі ми – і дорослі, і малята – з нетерпінням чекаємо зимові свята . День святого      Миколая, Новий рік, Різдво та інші урочисті дні несуть із собою веселощі та розваги, ігри, співи та       танці.     В Україні святий Миколай завжди вважався покровителем і заступником усіх дітей. З особливим     нетерпіння чекають діти 19 грудня, бо свято Миколая пов’язане з подарунками, гарним настроєм,    як це й буває на свято... Вихованці центру "Еверест" знають, що за їхню     слухняність,доброзичливість, старанність та працьовитість святий Миколай принесе їм безліч подарунків.
Цього року в нашому Барському міському центрі  соціально - психологічної  реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Еверест" було гамірно і людно, бо вже є традицією святкувати день Святого Миколая разом із своїми друзями - волонтерами, які щоразу зігрівають своєю уважністю і теплом своїх сердець  осіб з функціональними обмеженнями.  До закладу завітали: волонтерський загін "Еверест", що складається із учнів Барської ЗОШ №4 під керівництвом вчительки Лобанової О.М. разом із колегами Рудоман Т.В., Лоян В.М  і  волонтерський загін "Дзвіночок", що складається з студентів Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М.Грушевського під керівництвом педагога Кузнєцової Л.В. Обидва загони  налічують небайдужих і життєрадісних членів колективу, які стараються  подарувати частинку свого доброго  серця та  свою майстерність. Від подарованого ними  цікавого святкового дійства еверестівці були в захваті.
Жодне свято не проходить без гарних друзів із  Барської  районної дитячої бібліотеки, які подарували гостинця та враховуючи  творчі здібності наших еверестівців подарували їм  річну підписку на журнал "Жасмин".
Настоятель Свято- Успенського Кафедрального Собору архімандрит Серафим  Поворозник  та протоієрей Ростислав Рябий привітали  всіх присутніх зі святом  та  почастували солодощами. А найголовніше святі отці поспілкувалися з нашими вихованцями, підтримавши духом та зміцнивши віру у Бога і людей.
В сучасні часи з’явилась добра традиція – саме у день святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки.  
Дуже приємно вражені та зворушені, несподіваним    подарункам  солодощів з Одещини, який нам принесла Тетяна Григорівна - мати Миколи Володимировича Журавля. Доброчинець подбав заздалегідь про кожного вихованця  нашого закладу. Сам Журавель М.В. - наш земляк, випускник юридичного відділення Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М.Грушевського, працює приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу, кандидат юридичних наук.  Хоч доля розпорядилася Журавлю працювати на Одещині, та думками він завжди зі своїм краєм, зі своїми земляками. Із вдячністю згадує кожного, хто був причетний до становлення його особистості. Подарунки від пана Миколи стали символічним даром, свідченням нашої уваги та щирої любові до ближніх.









Немає коментарів:

Дописати коментар