вівторок, 24 березня 2015 р.

                                   «Я намалюю щастя»


Кожен по – своєму розуміє , що таке ЩАСТЯ. Якщо його трактувати як звичайне задоволення  своїх потреб і бажань, то тоді щастя може полягати в чому завгодно. Для спраглої людини – ковток води,  для голодної –кусень хліба, для хворої – вилікуватися і одужати. Таке щастя доступне кожному. І  чим сильніше ми до чогось прагнемо, тим більше задоволення воно нам може  дати. Та найголовніше – дозволити собі бути щасливим!
Напевне, немає людини, яка б не хотіла бути щасливою.
А в чому ж  полягає    щастя, і що необхідно для того , щоб відчути себе  щасливим?
Дехто вважає, що щастя - це сімейне благополуччя, здоров’я та велике коло друзів. Інші -  просто жити на світі і можливість кожного дня бачити схід сонця. Треті , виходячи з того , що людина може бути або тільки щасливою , або  тільки нещасливою , стверджують ,що щастя полягає лише у відсутності нещастя або страждань.
 Над цими запитанням розмірковували учасники арт - терапевтичного заняття «Я намалюю щастя» за Вальдорфською методикою, яке проходило в Центрі «Еверест» напередодні Міжнародного дня щастя. До заняття долучилися і наші волонтери загону «Еверест» на чолі з Ольгою Лобановою, які теж спробували передати стан щастя за допомогою малюнків.
- Якого кольору щастя?
Можливо побачити вдасться?
- Це ж колір веселого літа,
І ніжно-духмяного жита,
Яскравого неба в блакиті,
І квітів, росою, що вмиті.
І посмішок щирих дитячих…
Творчість захопила всіх дітей і дорослих, малювали навіть непосидючі. Діти малювали своє щастя, свої позитивні емоції. Заняття пройшло у веселому настрої, діти отримали масу приємних вражень!
І не дивлячись на те, що розуміння щастя для кожного своє, істина одна: здобути щастя прагне кожна людина на Землі.






Немає коментарів:

Дописати коментар