вівторок, 24 березня 2015 р.

Скажемо туберкульозу « Ні!»
Туберкульоз  посідає особливе місце серед соціальних і медичних проблем людства.
Туберкульоз не ліквідований в жодній країні світу. Починаючи з 90-х років ХХ сторіччя помітно зросла розповсюдженість туберкульозу у всьому світі, в тому числі і на Україні.
В  День всесвітньої  боротьби з туберкульозом, в Центрі "Еверест" був проведений  інформаційно-просвітницький захід під назвою " Скажемо туберкульозу « Ні!»".  Адже, ця тема дуже актуальна в наш час, коли третина населення Землі інфікована туберкульозною паличкою.   


     Сестра медична Авдєєва Галина  в цікавій і доступній формі познайомила дітей з причинами виникнення туберкульзу, шляхами поширення цієї страшної хвороби. Лікар наголосила на основних симптомах,  наявність яких потребує негайного відвідання лікаря-фтизіатра: наявність підвищеної температури тіла  в другій половині дня протягом тривалого часу без явно виражених симптомів хвороби, тривалість кашлю більше трьох тижнів, наявність крапель крові під час кашлю.

Вихованці Центру «Еверест»  мали змогу  багато дізнатися про джерела інфекції та шляхи поширення туберкульозу. Особливо, їх зацікавила тема про запобігання  цьому захворюванню.
 Після бесіди було проведено міні-опитування та перегляд відеоролику з якого стало зрозуміло, що діти добре засвоїли всю важливість оберігання себе і близьких від туберкульозу. Учасники заходу зробили висновок: хворобу можна перемогти, головне - вчасно виявити і виконати всі призначення лікаря.


Немає коментарів:

Дописати коментар