вівторок, 13 травня 2014 р.

Народна пісня — це душа народу

Заспівай родино,
Щоб усе збулося!
Щоб у нашій хаті
Лиш добро велося!

     В реабілітаційному центрі гамірно  та  по-святковому шумно, бо у дружній родині «Евересту»  прекрасне свято, яке зібрало друзів-волонтерів та «еверестівців» на Фестиваль української народної пісні.
     Яке диво дивне — народна пісня ! Яку владну силу таїть вона в собі! Минають віки, змінюються суспільні устрої, потрясають світ нищівні війни і голодомори, на зміну одним поколінням приходять інші — у кожного свої смаки, свої уподобання. А народна пісня залишається, через усі злигодні й поневіряння бо проносить вона свій первісний чар, свою нев'янучу молодість.
     Ольга Лобанова - керівник волонтерського загону «Еверест» Барської ЗОШ №4 І-ІІІ ступенів висловила  упевненість, що цей чудовий Фестиваль, пропагуючи українську пісню, плекаючи рідну мову, і надалі сприятиме утвердженню української духовності на Барщині, народних традицій, вихованню молодого покоління на кращих зразках народної творчості, єднанню українців різних поколінь. Ми повинні відроджувати звичаї, традиції та обряди нашого народу, виховувати любов  до народної творчості, гордість за український народ, який має славне героїчне минуле і багату творчу спадщину.
     Директор центру «Еверест» Тетяна Марущак наголосила: «Ми всі – представники великого роду нашого славного краю - України.  Родина до родини – то і є народ. Могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша культура збагачується за рахунок родинної історичної спадщини – української пісні. Пісня є наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співучого народу. Мовою пісні гортаємо сторінки історії».
 
 
 
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар