понеділок, 5 травня 2014 р.

Квітковий рай «Евересту»

     Василь Сухомлинський, не використовуючи у своїй роботі терміну «психотерапія», по суті впровадив у практику її основні методи і форми. Він широко використовував природотерапію у навчанні та вихованні дітей: смакотерапію, кольоротерапію, ароматерапію, рослино- чи квіткотерапію. Усе це він поєднував з музикотерапією та іншими формами психолінгвотерапевтичного впливу. Діти милувалися красою природи, слухали спів пташок, прислухалися до шелесту листя, шуму вітру, спостерігали за барвами сонця, веселки після дощу, тішилися кольором стиглого винограду і смакували його ягодами тощо.
     Центр «Еверест»  широко   впроваджує  інноваційні методики та терапевтичні засоби реабілітації, використовуючи  місцеві краєвиди.
     Працівники та вихованці закладу прагнуть до відновлення душевної гармонії хворої людини шляхом єднання з природою, а кращим її створенням  є квіти, тому вирішили  мати  свій зелений куточок. До ідеї створення власного  квіткового раю долучилися волонтери Барської ЗОШ №4  І-ІІІ ступенів, студенти Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М.Грушевського  і Барського автодорожного технікуму. Друзі допомогли  нам розкопати ділянку, висадити бузок,  різноманітні квіти та трави.
     Тепер «еверестівці» з нетерпінням очікують, що різнобарв’я ділянки принесе не лише їм користь, а й  навколишньому довкіллю, адже прекрасне створіння природи – квіти, що допоможуть відновити порушену душевну рівновагу, легше перенести стресову ситуацію.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар