пʼятницю, 30 травня 2014 р.

За мир, за дружбу, за добро!


Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті — хліба коровай.
   Всі інформаційні новини, що лунають з телеекранів, радіоприймачів не можуть не торкнутися свідомості дітей та  молоді з функціональними обмеженнями.
Працюючи в реабілітаційному центрі вже не один рік ми все глибше переконуємось  у тому, що, розуміючи порухи душі й сердечні переживання дитини, її почуття, прагнення і входячи в життя вихованців як своя, близька людина, справжній педагог зуміє зайнятися глибинним вихованням дитини, коли сама дитина стає його соратником у цьому процесі. Зрозуміло, що в сьогоднішні дні психоемоційний настрій дорослих транформується їхнім чадам, а ті в свою чергу важко сприймають такі новини, у них появились тривожність і страхи; хвилювання   за  події, що відбуваються у сусідських областях.
 На заняттях Центру «Еверест» завжди виховується патріотизм, любов до рідного слова, мови, пісні;  прищеплюються любов до рідного краю, формуються риси загальнолюдської моралі як основи духовності майбутнього національно свідомого громадянина України; дізнаються більше про рідну землю; шануються духовні цінності свого народу; розвиваються  уміння бачити та шанувати красу; зміцнювати почуття національної гордості, повагу до свого народу та його історичного минулого.
Наші вихованці вдячні, за те, що кожного дня прокидаються під спів солов'я, милуються чарівною природою, золотими хрестами на церквах, чудовими дитячими майданчиками, на яких весело граються малята. Щасливі  з того, що живуть  саме в Україні. Люблять її за безмежні, красиві, неосяжні простори.  
  Ми можемо робити руками багато хорошого. Але чому трапляється, що люди починають робити своїми руками погане: беруть в руки зброю, створюють бомби? Тому, що в голову приходять погані думки. Все в світі залежить від того, про що ми думаємо, які у нас думки. Чому так відбувається? Може тому, що люди не уміють дружити? Вони не знають, що таке дружба та мир? Навіщо потрібна дружба? 


На занятті «Майстерня творчості» педагог соціальний Неля Смотрицька повідомила : «Ми живемо в прекрасній країні, що зветься Україна. Її не охопити думкою і уявою, про неї неможливо розказати все, вона вміщається тільки в серці. Нажаль є в Україні такі куточки як Слов’янськ, Луганськ, Донецьк де лунають постріли, де дітки не можуть спокійно милуватися різномаїттям України і навіть не можуть дозволити собі  міцного сну... ». «Еверестівці» вирішили  внести свою маленьку частку доброї справи та підтримати своїх ровесників  із реабілітаційного центру на  Луганщині, надіславши їм виготовлених власноруч «Голубів миру» із побажаннями миру і злагоди на нашій землі. Сказати їм, що наша люба Україна не подільна, що лише в єдності наша сила»
 Один мудрець сказав: «Якщо людина кожного дня, не зважаючи ні на що, буде виконувати свою роботу - життя наше зміниться на краще. А сухе дерево, якщо його щодня поливати, обов’язково зацвіте…»
  Заняття на тему: «За мир, за дружбу, за добро!»  подарувало нашим вихованцям впевненість у мирне і світле майбутнє для нашої держави та для всіх дітей України!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар